Как да общуваме с децата си?

Ти си най-важното нещо в живота ни...Free Animations

Най-лошите и най-хубавите изрази, които можете да кажете на детето си.С погрешни думи и заплахи родителите могат да оформят децата си отрицателно за целия им живот.

 Най - красивите изрази Free Animations

Ти си най-важното нещо в живота
За детето това е най-хубавото нещо, което можете да му кажете, че то е център на внимание във вашия живот.
Горда съм с теб, ти го направи толкова добре
Когато хвалите детето си за нещо, което то е направило, тогава вие го подтиквате към самостоятелни инициативи и доверие в самото него.

Поплачи си
Когато детето ви плаче или се страхува, оставете го да се наплаче. Не го притискайте, а му позволете да отреагира по собствен начин личните си преживявания. Така то се научава да владее чувствата си.

Човек винаги може да сгреши
Убедете детето си, че от грешките може да се научи нещо .
Направи това, което ти се иска
Оставете детето си да прави това което иска, не планирайте всяка негова свободна минута.

Обичам те такова, каквото си
Така вие създавате чувство у детето на сигурност и признание.

Обичам те
Това е най-хубавото изречение, което изобщо може да се каже на едно дете.

ИЗБЯГВАЙТЕ Free Animations

Най-лошите изрази 
· Ти си толкова тъп
Който непрекъснато казва на детето си, че е тъпо, когато прави нещо погрешно, не бива да се учудва, когато и детето накрая почва да вярва, че всичко, което върши, е погрешно. Често пъти тези деца са лоши ученици и не са обичани от съучениците си
·
Защо не си като...
Вземи пример от брат си или сестра си. Защо не можеш да бъдеш като тях. Тези думи никога не могат да бъдат разбрани като комплимент. Така вие отнемате на детето си неговата индивидуалност.
·
Понякога ми се иска изобщо да не съм раждала деца
Така си мислят родителите, но не бива никога да го казват на децата си. Това е най-лошото отблъскване на детето и то предпочита никога да не е било родено.
·
От колко много неща се лиших заради теб
Едно изречение, което предизвиква у децата гняв и чувство за вина. Вие искате детето да разбере, че то е виновно за това, че животът ви е протекъл не както сте искали. Как да реагира то? Да напусне дома ли?
·
Ти си лъжец, ти си крадец
Повечето от децата лъжат и крадат. Разликата между право и забрана му става по-късно ясна с опита и възпитанието. Обяснете на детето си, че да лъжеш и да крадеш не е редно, но говорете за поведението, а не обиждайте детето.
·
Възрастните винаги са прави
Научете детето да има респект от другите хора, но не искайте сляпо послушание спрямо възрастните, за да не тръгне то един ден със съвсем непознати хора.
·
Чакай само да се върне баща ти

Тази закана може да доведе до това, че детето ви цял ден да изпитва страх от срещата с баща си, който дори може да се превърне в омраза. Проблемите между детето и майката трябва да се решават между тях, не бива да се прехвърлят към другия партньор.