Учебна 2018 - 2019 година
 

 

За поредна година учениците и учителите от Четвърто ОУ “Иван Вазов” се включиха в Европейски ден на спорта в училище.Той е посветен на насърчаване на физическата активност сред учащите, като се залага на елемента на забавлението.Забавни и интересни бяха и инициативите в училището. В музикалното междучасие преминало под ръководството на преподавателя по музика г-жа Стойна Кичукова, всички танцуваха зумба , танца на пингвина и народни хора, а след часовете се проведоха турнири по футбол и народна топка с учениците от 3-6 клас. Най- малките ученици от 1 и 2 клас играха щафетни игри , а седмокласниците проведоха колопоход с г-н Димитров .

                    Запя свойта песен...

Звън на школско звънче огласи за 30 пореден път двора на Четвърто основно училище “Иван Вазов” гр. Търговище. Новата учебна година откри директорът на училището г-жа Бойка Сотирова. Тя поздрави малките първокласници и всички ученици и им пожела да бъдат здрави и ученолюбиви, а на учителите -сили, търпение и упоритост в работата.
Гости на празника бяха народният представител д-р Венка Стоянова, директорът на Дирекция хуманитарни дейности в Община Търговище- Косьо Костов и старши експертът от РУО Търговище Венцислав Данев.
Доктор Стоянова поздрави всички с първият учебен ден, подчертавайки важната роля на учителя и образованието в наши дни. 
Прочетени бяха и поздравителни адреси от кмета на Общината д-р Дарин Димитров и от началника на РУО-г-жа Елка Станчева.
 
 
Ръководството на училището пожелава успешна година на всички учители и ученици!
 

 

 

 

              Да изчистим България заедно

Отборът на Четвърто основно училище "Иван Вазов" гр. Търговище се включи в кампанията "Да изчистим България заедно". Учители, ученици, родители и служители направиха двора на училището по-чист и приветлив за първия учебен ден.
 
"АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ" бе записана в студио от ВГ"ПРОТАЙМ" и приятели: Ралица, Никола, Патриция и Текин. Песента е по музика и аранжимент на младата учителка по музика Стойна Кичукова, а текста е на Иван Вазов, към който петокласниците от 4 ОУ"Иван Вазов" в гр. Търговище са добавили в час по литература 2 стихчета, разкриващи техните мечти, болки и стремежи. Децата, записали песента са от Търговище, Шумен и Разград.

 

Родителска среща за предстоящата учебна година:
04.09.2018 г.- 1 клас;
11.09.2018 г.- 2-7 клас;

**************************************************************************************************

 

Скъпи ученици и родители, да подкрепим инициативата "Да изчистим България заедно"!
Включете се в отбора на Четвърто основно училище "Иван Вазов" на 14.09.2018 г. от 9.00 часа.

 

Днес, 15 юни, в гр. Шумен се проведе вторият етап- национално прослушване от Националния фестивал за нови детски песни “Детска мелодия на годината”.
Организатор на фестивала е г-жа Надя Ботева-председател на сдружение “За българска музика и изкуство”, а съорганизатор-Съюзът на българските композитори.
В този етап в конкурса участва и групата “Protime”от Четвърто основно училище “Иван Вазов” с ръководител г-жа Стойна Кичукова, която заедно с представител на Съюза на българските композитори и г-жа Ботева бе член на журито.
Песента “Аз съм българче” , с текст компилация между ученическо творчество и стихотворението на Вазов и музика-Стойна Кичукова, е определена за една от 14-те песни, които ще бъдат изпълнени на финалния етап на конкурса на 22.12.2018 г. в НДК. 
Да пожелаем успех на малките търговищки таланти и техният амбициозен и упорит ръководител!