Учебна 2018 - 2019 година
 

 

За поредна година ученици от 4 ОУ” Иван Вазов”, гр. Търговище поздравиха децата от детските градини, 7 ЦДГ „ Снежанка”, 9 ЦДГ „ Приказка”и ЦДГ 11 -сграда„ Радост”, с настъпващите коледни и новогодишни празници. 
Ръководството на училището благодари на персонала на детските градини за предоставената възможност и топлото посрещане. 
Сценарият и подготовката на децата са дело на г-жа Петя Михайлова, класен ръководител на 2.а клас.

Коледен базар

Продължава традицията в Четвърто основно училище “Иван Вазов” да се провежда Коледен базар, в който участват ученици от всички класове и с всяка изминала година участниците стават все повече. На базара се предлагат различни домашно приготвени сладкиши, баници, и други вкусотии. 
Събраните средства и тази година по предложение на ученическия съвет ще се използват за благородна кауза.
 

Традиционен Коледен турнир по футбол и народна топка

В продължение на три дни спортна зала “Дечко Стефанов” бе домакин на Традиционния Коледен турнир по футбол и народна топка за момичета и момчета 3-4 клас, организиран от ЦПЛР-ОДК. За осма поредна година в турнира се включиха и учениците от Четвърто основно училище “Иван Вазов” водени от преподавателите Зорка Йорданова и Борислав Тодоров. 
В турнира по народна топка момичетата от училището заеха второ място и се окичиха със сребърните медали. Първо място зае отборът на Второ СУ,а трето- този на Трето основно училище.
Малко не достигна на момчетата да се наредят в призовата тройка в състезанието по футбол и те останаха на четвърто място след представителите на Първо основно училище, Второ СУ и Трето основно училище. Последен остана отборът на Първо СУ.
Призьорите получиха медали, купи и флагчета връчени им от Директора на ЦПЛР-ОДК, г-жа Валя Радева, а за всички участници организаторите бяха осигурили торбички с лакомства.

 
 

 

 

Засаждаме бъдеще

През месец юни 2018 г. класният ръководител на 4. б клас – госпожа Шермин Ахмедова регистрира класа си за участие в кампанията "Засаждаме бъдеще", организирана от Gorata.bg и с партньорството на DAIKIN. Класирани са около 300 училища от страната, сред които и 4. б клас от нашето училище. Наградата им са 20 дръвчета, които ще засадят когато времето позволява и 30 комплекта за засаждане. В понеделник-5 ноември 2018 г. учениците от класа засадиха бъдеще - в получените саксийки посадиха жълъди-семена. За тях ще се грижат самите ученици, а когато порастат ще ги засеят заедно с родителите на подходящо място.

На 30.10.2018 г. в залата на драматичен театър Търговище с тържествен концерт бе отбелязана 30-годишнината от създаването на Четвърто основно училище "Иван Вазов".

 

Валери Евтимов от 2-б клас завоювал второ място на традиционния мотокрос за деца в гр. Главиница. 
Поздравления за приза и пожелания за още много победи!

 
 

За поредна година учениците и учителите от Четвърто ОУ “Иван Вазов” се включиха в Европейски ден на спорта в училище.Той е посветен на насърчаване на физическата активност сред учащите, като се залага на елемента на забавлението.Забавни и интересни бяха и инициативите в училището. В музикалното междучасие преминало под ръководството на преподавателя по музика г-жа Стойна Кичукова, всички танцуваха зумба , танца на пингвина и народни хора, а след часовете се проведоха турнири по футбол и народна топка с учениците от 3-6 клас. Най- малките ученици от 1 и 2 клас играха щафетни игри , а седмокласниците проведоха колопоход с г-н Димитров .

                    Запя свойта песен...

Звън на школско звънче огласи за 30 пореден път двора на Четвърто основно училище “Иван Вазов” гр. Търговище. Новата учебна година откри директорът на училището г-жа Бойка Сотирова. Тя поздрави малките първокласници и всички ученици и им пожела да бъдат здрави и ученолюбиви, а на учителите -сили, търпение и упоритост в работата.
Гости на празника бяха народният представител д-р Венка Стоянова, директорът на Дирекция хуманитарни дейности в Община Търговище- Косьо Костов и старши експертът от РУО Търговище Венцислав Данев.
Доктор Стоянова поздрави всички с първият учебен ден, подчертавайки важната роля на учителя и образованието в наши дни. 
Прочетени бяха и поздравителни адреси от кмета на Общината д-р Дарин Димитров и от началника на РУО-г-жа Елка Станчева.
 
 
Ръководството на училището пожелава успешна година на всички учители и ученици!
 

 

 

 

              Да изчистим България заедно

Отборът на Четвърто основно училище "Иван Вазов" гр. Търговище се включи в кампанията "Да изчистим България заедно". Учители, ученици, родители и служители направиха двора на училището по-чист и приветлив за първия учебен ден.
 
"АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ" бе записана в студио от ВГ"ПРОТАЙМ" и приятели: Ралица, Никола, Патриция и Текин. Песента е по музика и аранжимент на младата учителка по музика Стойна Кичукова, а текста е на Иван Вазов, към който петокласниците от 4 ОУ"Иван Вазов" в гр. Търговище са добавили в час по литература 2 стихчета, разкриващи техните мечти, болки и стремежи. Децата, записали песента са от Търговище, Шумен и Разград.

 

Родителска среща за предстоящата учебна година:
04.09.2018 г.- 1 клас;
11.09.2018 г.- 2-7 клас;

**************************************************************************************************

 

Скъпи ученици и родители, да подкрепим инициативата "Да изчистим България заедно"!
Включете се в отбора на Четвърто основно училище "Иван Вазов" на 14.09.2018 г. от 9.00 часа.